середу, 21 травня 2014 р.


Свою Укрáїну любіть.
Любіть її… во врем’я люте,
В остатню, тяжкую минуту
За неї Господа моліть.
      Т.Г.Шевченко 
          В історії кожного народу є імена, які становлять його славу, велич і національну гордість. Саме таким і є для України ім'я безсмертного Кобзаря - Тараса Григоровича Шевченка. Україна вшановує думи Великого Кобзаря, читає їх у рядках його книги, що передається з роду в рід, слухає пророчі слова, схожі на блискавку, називає свого великого сина Титаном, Прометеєм, Пророком. З нагоди вшанування 200-річчя з дня народження Великого Кобзаря  6 травня у Ходорівській бібліотеці для дорослих відбувся конкурс читців Шевченкової поезії "Шевченкове слово", який щороку проводиться під егідою товариства  "Просвіта".    
        22 дітей - учні шкіл та вихованці Центру творчості нашого міста взяли участь у Шевченківських читаннях. Це діти трьох вікових груп: учні 2 - 5 класів; 6 - 8 класів та учні 9 - 11 класів. 
      Усі учасники конкурсу читали художні твори виразно, щиро, проникливо.  Вони продемонстрували надзвичайно високий рівень виконавської майстерності, досконалого володіння словом Кобзаря. Тому кожен отримав заслужену нагороду.      
        Усі учасники поетичних змагань нагороджені подарунками БФ "Милосердя Ходорівщини", переможці - грамотами.
        Шевченківські читання стали святом творчості, майстерності талановитих дітей та наполегливої праці вчителів-словесників.      
       Та головне, що ми, вже покоління XXI ст. пам’ятаємо і шануємо історію свого народу, його тяжкі часи та світлі години. Адже народ, який не знає своєї історії – не має майбутнього.
 
І на оновленій землі врага не буде, супостата,
а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі.
Т. Шевченко, 1860 р.
 
 
УЧАСНИКИ КОНКУРСУ