пʼятницю, 9 вересня 2016 р.


 
Іван Франко — це розум і серце нашого народу. Це боротьба, мука і передчуття щастя України. України і людськості. …Франко живе в народній пам’яті як великий Каменяр…» (М. Рильський).

Україна багата талановитими художниками, письменниками та поетами. Один з яскравих представників — Іван Франко. Іван Якович Франко увійшов в історію української і світової літератури як геніальний письменник і визначний діяч визвольного руху. Своєю творчістю і багатогранною літературною і громадською діяльністю він створив цілу епоху в історії української культури і літератури. Франко був не тільки письменником, а великим ученим і публіцистом.

Це знакова постать української та світової культури. Справжній титан праці, який жив і творив в ім’я свого бездержавного – тоді – народу. Щиро вірив у неминучість національного відродження, в те, що українці будуть господарями у «своїй хаті» і на «своїм полі», «у народів вільних колі».

У  Палаці Культури міста Ходорів  4 вересня відбулися урочисті збори присвячені   160- річчю з  дня народження та 100-річчю смерті великого Каменяра. Цікавий захід підготували учителі та учні ЗОШ№ 2 та Союз українок.

У фойє Палацу культури всі охочі мали змогу переглянути книжкову виставку «Іван Франко- духовний батько Галичини», яку підготували працівники нашої бібліотеки та прослухати бібліографічний огляд літератури « До невмирущих джерел  творчості Івана Франка».

 

 





 
День Незалежності України -особливе свято для кожного українця. З гордістю,трепетом і великим бажанням миру святкувала Ходорівська об'єднана територіальна громада  двадцять п'яту річницю Незалежності України.
У бібліотеці  з нагоди свята  була проведена година державності " З днем народженя, Україно". Присутні мали змогу переглянути книжкову виставку "Україна у просторі та часі"та прослухати бібліографічний огляд літератури"Україна в серпанку надії".