пʼятницю, 21 листопада 2014 р.

 
 

НОВІ НАДХОДЖЕННЯ У ЛИСТОПАДІ

Художня література









Земляк В. С.Вибране [Текст] : романи, оповідання / В. С. Земляк ; [вступ. сл. О.О. Сизоненка]. – К. : Україна, 2013. – 720с.
До ювілейного видання увійшли кращі твори письменника – романи «Лебедина зграя», «Зелені млини» та оповідання, які пройняті глибокими роздумами про народну пам'ять, про сенс людського життя на землі.








Лемко І. Три легенди про кохання [Текст] / Ілько Лемко. — Львів: Апріорі, 2010. — 112 с.

В книзі розповідається про три історії кохання, засновані на реальних фактах.


Лузіна Л. Київські відьми. Постріл в Опері [Текст] / Л. Лузіна. – Х. : Фоліо, 2013. – 441 с.                                                                
«Київські відьми. Постріл в Опері» - продовження чарівної історії, розпочатої автором у книзі «Київські відьми. Меч і Хрест». Рівно 90 років тому жовтнева революція прийшла в світ з Києва - з Столиці Відьом! І киянин Михайло Булгаков знав, чому в той рік так яскраво горіли на небі Марс і Венера - боги-прабатьки амазонок. Адже «червона» революція стала революцією жіночою. Більшовики першими у світі визнали за жінками рівні права з чоловіками, зробивши перший крок до Нового матріархат, а цьому захоплюючому пригодницько-історичному романі ви зустрінетеся з київською гімназисткою і майбутньої першої поетесою Росії Анною Ахматовою і Михайлом Булгаковим. Дізнаєтеся, що українки походять від легендарних амазонок, що поезія вигадливо переплетена з магією ...



Литовченко Т., Литовченко О. Пустоцвіт [Текст]. - Харків: Фоліо, 2012. — 379 с. — (Історія України в романах).
Влітку 1744 року імператриця Єлизавета Петрівна милостиво розглянула й затвердила петицію про поновлення гетьманства на українських теренах. Булава дісталася хлопцеві з незаможної родини, який зробив фантастичну кар’єру — Кирилу Розумовському, рідному братові морганатичного чоловіка імператриці. Життя закружляло у скаженому калейдоскопі… А що ж одержала Україна?! Невиправдані очікування, бездарне керівництво, бездіяльність у вирішальні години… Фінал був закономірним: остаточна втрата державності.
Сорока Ю. Хотин [Текст]: Роман / Юрій Сорока. - К.: Гетьман, 2013. - 476 с.      
         1621 рік. Три величезні армії, подолавши сотні кілометрів, розташувалися під Хотином. Троє друзів – Андрій, Кульбаба, Микита Непийпиво та Максим Горбоніс – під проводом Петра Сагайдачного здобувають славу собі й Україні, непохитно відбиваючи одну за одною ворожі атаки.
Незламна воля, міцна дружба, справжнє кохання, політичні інтриги, страх і ненависть чекають вас на сторінках цього роману.


Цаплиенко А. Ю.Экватор. Черный цвет&Белый цвет : [Текст] / А. Ю. Цаплиенко. – К. : Кордон, 2013. – 538с.           
         Герой роману «Екватор. Чорний колір & Білий колір »- людина зі звичайним ім'ям Андрій і забавним прізвищем Шут - займається справою зовсім не жартівливою: він торгує зброєю. Свої угоди він здійснює на рівні урядів різних країн, і схоже, що гроші для нього вторинні - йому подобається сам процес: розробка найскладніших схем, реалізація абсолютно неймовірних планів. Андрій не вважає себе вбивцею - просто в нього така робота. Він давним-давно міг би піти на відпочинок і жити небідно в будь-якій точці земної кулі, в усякому разі, в кишені у нього лежать паспорта декількох країн, а на банківських рахунках знаходиться неабияка сума. Однак Шут не хоче виходити зі справи: життя на грані фолу його цілком влаштовує. І раптом його «кар'єрна драбина» починає хитатися, а любов до чорношкірої красуні на ім'я Мікі тільки ускладнює і без того заплутану ситуацію. Андрій розуміє, що почалася чужа гра і все йде до того, що його збираються «звільнити» ...

 
Кальдерон П. Стійкий принц. Дама-примара [Текст]: П'єси / Педро Кальдерон. - К.: ТОВ "Юрид. фірма "Кордон", 2013. - 251 с.                                                                                                                                          Один із найвизначніших драматургів Іспанії XVII століття Педро Кальдерон де ла Барка (1600 — 1681) прожив довге й цікаве життя, у якому примхливо поєдналися гуманітарна освіта, військова служба, духовний сан, високе положення про королівському дворі й талант драматурга. Він створив понад 120 комедій і драм, які належать до найвищих досягень світової драматургії.
До видання увійшли ранні твори Кальдерона — історична драма "Стійкий принц" (1628) та комедія "Дама-примара" (1629), які чудово демонструють яскравий талант іспанського драматурга.



Бомарше П. О. Севільський цирульник [Текст]: комедії / П. О. Бомарше – Харків: Факт, 2013. – 293 с.

        Блискучий поет, талановитий бізнесмен, геніальний винахідник, вправний змовник, полум'яний революціонер, палкий коханець, люблячий батько. Усе це — П'єр-Огюстен Карон де Бомар-ше (1732—1799) — французький драматург, прославлений автор «Севільського цирульника» й «Одруження Фігаро».
Життя Бомарше, одного із самих блискучих комедіографів у світовій літературі, буяло дивними подіями, небезпечними пригодами, комерційними аферами, запаморочливими злетами і падіннями. Він був дуже талановитий, і талановитий в усьому. Бомарше дотепний і мудрий, його комедії іскряться бешкетництвом та водночас є глибокодумними.
Пройшли століття, але персонажі комедій Бомарше — розторопний і виверткий Фігаро, граф Альмавіва, Розіна і Сюзанна продовжують підкоряти публіку.



 
 

Манкелль Г. Італійські черевики [Текст]: Роман / Геннінг Манкелль; пер. зі швед. Г. А. Мамчур. - Харків: Фоліо, 2013. - 314 с. - (Карта світу).          
                                                                               
Зима на початку XXI століття. Старший чоловік піднімається з ополонки й зауважує на кризі жінку з ходунцями. Хто вона? Як вона сюди потрапила? Так починається історія про Фредріка та Гаррієт. Колись давно вони були безтямно закохані. А тепер Фредрік живе на Невеликому острові на краю архіпелагу в оточенні тиші, пса, кота й мурашника у вітальні. Страшна таємниця, фатальна помилка перетворила його на відлюдкуватого самітника. Важко хвора Гаррієт вимагає, щоб Фредрік виконав дану їй колись обіцянку. Вони вирушають у спільну, подекуди приголомшливу подорож, у якій їм судилося зустріти чимало загадкових людей, які ховаються під поверхнею спокійної шведської реальності. У романі «Італійські черевики» Геннінґа Манкелля смерть і біль тісно переплітаються з радістю й любов’ю до життя.



Пруст М. Альбертина зникає. У пошуках утраченого часу [Текст]: Роман / Марсель Пруст. - К.: Золоті ворота, 2013. - 254 с.    
                                                                                                                     
У романі "Альбертина зникає", опублікованому в 1925 році, М.Пруст спробував проаналізувати механізм любовного почуття. Щойно колишня кохана Марселя, яку він уже розлюбив і спільне життя з якою почало його обтяжувати, йде від нього, як кохання і ревнощі з новою силою спалахують у його серці.
 


Цао Сюецінь. Сон у червоному теремі [Текст]: роман. Розділи 1-40 / Цао Сюецінь; пер. В.С. Бойка. – Харків: Факт, 2013. – 572 с.                                                                 
У кожного народу є літературний твір, який з найбільшою повнотою відтворює особливості та своєрідність національного життя і національного характеру. В китайській літературі таким твором став роман «Сон у червоному теремі» - епічна розповідь про життєві події і долю кількох поколінь великої аристократичної сім’ї, про її злет і падіння.
 



Стерн Л. Трістрам Шенді [Текст] / Лоренс Шенді . - К.: Техніка, 2013. - 604 с.    

        Історія незвичайної і ексцентричної поміщицької родини, повної іронічних - на межі непристойності - натяків, ігор "осіб" і "масок" персонажів, скепсису і навіть пародій, - все це "Життя і думки Тристрама Шенді, джентльмена".




Мішель Уельбек. Карта i територiя [Текст]: Роман / Мішель Уельбек. – Харків: Фоліо, 2012. - 347 с. - (Карта світу).
Мішель Уельбек — один із найбільш непередбачуваних авторів сучасної французької прози. Його тексти інтригують, приваблюють і відштовхують водночас; вони завжди «на вістрі». «Карта і територія» (2010) — роман Уельбека, за який письменник уперше вдостоївся Ґонкурівської премії — найпрестижнішої з літературних премій Франції.
Чи випадало вам будь-коли читати книжку, на сторінках якої автор… убиває себе? Перед вами — саме такий випадок. Здавалося б, у сучасній Європі ліберальні цінності запанували настільки всеохопно, що ніхто й ніщо вже не поставить їх під сумнів. Однак це вдалося Уельбекові. Митець і суспільство, покликання і гроші, самотність як свідомий вибір, самогубство як боягузтво — про все це говорить письменник у своєму новому романі. Говорить сміливо і чесно.

Немає коментарів:

Дописати коментар